Αβλέμονας – Παλαιόπολη

Αβλέμονας – Παλαιόπολη2018-05-08T17:15:54+03:00

Με μεγάλη ιστορία και ανεπανάληπτο κάλλος  δημιουργεί απροσδόκητες αισθήσεις στους επισκέπτες. Η θετική ενέργεια του τόπου είναι ιδιαίτερα αισθητή και πολυσυζητημένη. Ο κάθε ένας μπορεί να τη νιώσει και να πάρει μαζί του, φεύγοντας, τα δώρα που θα του προσφέρει.

Αυτός είναι ο λόγος που ο Αβλέμονας μαζί με την Παλαιόπολη αποτελεί άκρατη επιθυμία του επισκέπτη να έλθει ξανά και ξανά. Όχι απλά για να περάσει κάποιες μέρες διακοπών αλλά για να βιώσει  το ασύγκριτο που δεν περιγράφεται με λόγια.

Ήπια βλάστηση, εκτεταμένες παραλίες με πεντακάθαρα νερά και ο κατάλευκος οικισμός του Αβλέμονα, ένα από τα ομορφότερα ψαροχώρια της Μεσογείου, θα σας χαρίσουν αξέχαστες διακοπές.

Στα γραφικά ταβερνάκια, θα γευτείτε νόστιμα παραδοσιακά φαγητά φτιαγμένα με το λάδι του κάμπου της Παλαιόπολης ,μια χούφτα θαλασσινό αλάτι από τα βράχια της θάλασσας , φρέσκα ψάρια και ντόπια λαχανικά.

Και θα ολοκληρώσετε τη βραδιά σας στα μπαράκια του χωριού με υπέροχη μουσική και μαγευτική θέα.

Ατελείωτες βουτιές στα καταγάλανα νερά , καφεδάκι στα μαγευτικά λιμανάκια του χωριού (το πάνω και το κάτω), ποτό στο φεγγαρόφωτο, ψάρεμα, καταδύσεις, περιπατητικές διαδρομές, ξωκλήσια, θα γεμίσουν τις ώρες σας με νέες εμπειρίες.

Πραγματοποιήστε τις επιθυμίες σας και τα όνειρά σας με ένα ταξίδι.

Το ταξίδι στα Κύθηρα. Εμείς σας περιμένουμε…

Ονομασία «Αυλέμονα» ή Αβλέμονας

Για την προέλευση της ονομασίας του οικισμού Αυλέμονας, υπάρχουν δύο εκδοχές: σύμφωνα με την πρώτη, προέρχεται από το αβλέμμων< α (στερητικό) + βλέμμα «εκεί που δεν φθάνει το βλέμμα» που δικαιολογεί την, κρυφή κατά κάποιο τρόπο, θέση του οικισμού. Σύμφωνα με τη δεύτερη εκδοχή, το τοπωνύμιο είναι παραφθορά της λέξης ευλίμενος, όρμος κατάλληλος για αγκυροβολία.